Video

Broeierig en heet voor homo's, lesbo's, transgenders en biseksuele jongeren in Gaymert

7 augustus 2018 om 18:12
nl
Lekker een hele week jezelf zijn, dat is de bedoeling tijdens het Hojokamp in Gemert deze week. Tot en met vrijdag zijn daar 65 anders geaarde jongeren bij elkaar. 'Even niet in de minderheid zijn’ speelt hierbij een grote rol.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Door de jaren heen hebben al ruim 700 jongeren tussen de 13 en 25 jaar ervaren wat het is, zo'n Hojokamp. Veel van hen kregen er een enorme boost aan zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en acceptatie van hun seksuele voorkeur en/of genderidentiteit. 

Seks is verboden
De hoge temperatuur maakt dat het dinsdag heet en broeierig is op het kamp. Toch is het niet de bedoeling dat de jongeren ook feitelijk hun seksualiteit ontdekken: zelfs zoenen op het kamp in verboden. Of dat helemaal lukt, zeggen de jongens en meisjes niet, Julia heeft in ieder geval wel een klik met iemand, maar of het echt iets wordt, blijkt pas na het kamp. Stichting Outway, die het Hojokamp al 16 jaar organiseert, wil dat ouders hun kinderen met een veilig gevoel naar het kamp laten gaan. 

Gaymert
"Veel van de vrijwilligers zijn vroeger zelf ook naar het Hojokamp geweest en het is heel fijn om met ze te praten over hoe ze uit de kast gekomen zijn", zegt Jayden. Tot en met vrijdag zijn de jongeren nog bij elkaar in de groepsboerderij in Gemert, of Gaymert zoals ze daar zelf zeggen deze week.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.