Mishandelde Ritchie overladen met cadeaus door PSV-fans en KNVB: 'Dit is echt overweldigend'

8 augustus 2018 om 10:55
nl
Het contrast kan niet groter. Afgelopen weekend kreeg de verstandelijk beperkte Ritchie uit Someren een klap in zijn gezicht na de wedstrijd PSV-Feyenoord. Nu wordt hij overladen met cadeaus. PSV-fans en de KNVB sloten zich woensdag aan bij een flinke rij gulle gevers. "We waarderen dit enorm", vertelt pleegvader Theo Maas uit Someren.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Ritchie mag van de KNVB gratis naar afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder. Op 6 september kan hij hem bewonderen tijdens de oefeninterland Nederland-Peru in Amsterdam. "We willen hem op deze manier graag tegemoetkomen", vertelt een woordvoerder van de voetbalbond. Ook hebben verschillende PSV-fans shirtjes naar hem opgestuurd.

'Eendracht'

"We waarderen dit enorm. Alle cadeaus zijn overweldigend", zegt Theo. "Het is prachtig om te zien hoe eensgezind iedereen tegen zulk geweld is. We moeten een goede afweging maken op welke uitnodiging we ingaan. Uiteindelijk gaat het erom wat goed is voor Ritchie."

Vrijkaarten

Afgelopen maandag werd hij nog in het zonnetje gezet door 'zijn club' Feyenoord. In de fanstore mocht hij een nieuwe outfit uitzoeken. Ook kreeg hij vier vrijkaarten voor de eerstvolgende wedstrijd van zijn club, in De Kuip.

Een 45-jarige PSV-hooligan sloeg Ritchie zaterdag na de wedstrijd hard in het gezicht. Hij is zaterdagavond aangehouden, maar mocht de dag daarna weer naar huis. 

De man heeft een gebiedsverbod van 90 dagen gehad van het OM. Hij mag in die periode niet in de buurt van het stadion komen. Binnenkort moet hij voor de rechter verschijnen voor mishandeling. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.