Vallende sterren de komende nachten met het blote oog te zien

8 augustus 2018 om 20:00
nl
Na de bloedmaan en Mars die opeens wel héél erg dichtbij de aarde kwam, is het dit weekend tijd voor vallende sterren. De vallende sterren zijn komende dagen al te zien, maar het hoogtepunt is in de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus.
Profielfoto van Lize Rensen
Geschreven door

Die nacht schieten er per uur namelijk zo'n veertig tot zestig meteoren door de hemel, meldt NU.nl. De zogeheten Perseïden-meteorenzwerm kun je dan met het blote oog in de buitenlucht zien (mits de lucht helder is, natuurlijk). Je kunt uiteraard zelf op een kleedje of stoel buiten gaan zitten, maar er zijn ook sterrenwachten die speciale kijkavonden organiseren. Wel zo gezellig, en waarschijnlijk ook nog eens leerzaam!

Asten
Zondagavond organiseert Jan Paagman Sterrenwacht in Asten een publieksavond. Vanaf 21.00 uur wordt er een filmpresentatie gehouden over meteoren, om daaropvolgend naar buiten te gaan en naar de vallende sterren te kijken.

Vinkel  
Ook Sterrenwacht Halley in Vinkel opent zijn deuren voor leden zondagavond, mits er voldoende animo is. Vanaf het dakterras of het pleintje voor de sterrenwacht zouden de vallende sterren goed te zien moeten zijn. Hiervoor geldt ook dat de zichtbaarheid afhankelijk is van het weer.

Ga jij dit weekend de vallende sterren fotograferen? Stuur je foto's dan naar ons via onze socialmediakanalen: Facebook, Instagram, Twitter of WhatsApp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.