Video

Stoere rockbands kunnen in de B&B van Joy's logeren: ontbijten om twaalf uur

9 augustus 2018 om 12:00
nl
Het begon met het sjouwen van matrassen. In de woonkamer vooral. Regelmatig kwamen bands bij Joy's van Lieshout uit Tilburg over de vloer. "Toen besloten we het maar officieel te maken." Nu heeft Joy's samen met haar man een B&B voor rockbands. For an Apple and an Egg is de naam.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Het huis van Joy's is een heel normaal rijtjeshuis in een hele normale wijk in Tilburg. Niemand kan eigenlijk vermoeden wat er achter de deur schuilgaat. Een heuse B&B voor stoere rockbands. Maar ook 'normale' mensen mogen er logeren. 

Rode slofjes en een katerontbijt
Achter de voordeur staat meteen een mandje met rode slofjes. Voor een extra huiselijk gevoel, waar een rockband op toernee wel eens behoefte aan kan hebben. In de woonkamer een grote wand met tourposters, gitaren in de hoek en een gezellig gedekte ontbijttafel. 

"Het is een heel open huis", zegt Joy's vanuit de keuken, terwijl ze haar befaamde 'Hangover Special' klaarmaakt. Worstjes met bonen en tomaten, champignons en knapperige bacon. Goed tegen de kater, goed voor de maag. De gasten ontbijten meestal rond een uur of... twaalf. In de B&B van Joy's worden de tijden van de rockwereld aangehouden. "We lopen elkaar ondanks de beperkte ruimte nooit in de weg". 

Overloop met een snurkbed
De bandleden slapen op zolder, die maar liefst zes zelfgebouwde stapelbedden herbergt. "Ze zijn stevig gebouwd", lacht Joy's. "Want het gaat nogal eens lomp als er een paar pilsjes in zitten." De gasten komen vanuit de hele wereld. Meestal zijn het hardrockbands die op festivals spelen, zoals bijvoorbeeld Roadburn in Tilburg. En de B&B begroet ook graag de festivalbezoeker. 

Joy's wijst op de gordijntjes die de gasten voor hun stapelbed kunnen schuiven. "Dit zijn ook de reclamevlaggen voor Roadburn. Die heeft het festival heel lief aan ons gedoneerd. Mijn moeder heeft er gordijntjes van gemaakt." Volgens Joy's kunnen bandleden in de heavy metal nogal eens hard snurken. En dus heeft ze een 'snurkbed' op de overloop gezet.

Vloekende Amerikanen
Volgens Joy's vinden de bands de huiselijkheid van haar B&B heerlijk. "Ze kunnen niet zomaar even drie hotelkamers afhuren, daar heeft een band vaak het geld niet voor. Het zijn geen sterren." Hoewel, de Amerikanen altijd wel even moeten wennen aan de smalle trap. "Dan hoor je ze 's nachts vloeken: Goddamn stairs!"

Geen wereldsterren dus in het huis van Joy's. Maar misschien breekt er ooit nog eens een band door die ooit op de zolderkamer van Joy's hard lag te snurken. "Als dat gebeurt, hoop ik wel dat ze een gesigneerde lp hebben achtergelaten!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!