Video

Regen valt met bakken uit de lucht, bliksem slaat op meerdere plekken in [FOTO'S]

9 augustus 2018 om 19:57
nl
Na de schijnbaar oneindige droogte is het Nederlandse weer teruggekeerd. Flinke plensbuien met op sommige plekken ook onweer trekken donderdagover de provincie. In de avond komen daar nog flinke windvlagen bij.
Geschreven door

In een aantal gemeenten zorgde de eerste hevige buien en het onweer al voor overlast. Zo sloeg de bliksem op verschillende plekken in en is een woonboerderij in Bakel compleet verwoest door de brand. 

Markt in het water

De markt in Oisterwijk viel deels in het water door de stortbuien. 

 


'Megaknal'
Johan Gruijters en zijn vierjarige zoontje schrokken zich rot. Ze waren samen naar het onweer aan het kijken, aan de Loonhof in Someren. Plotseling raakte de bliksem de boom vlak voor hun huis. 

"Het was een megaknal. Mijn zoontje moest meteen huilen. De stukken boom vlogen in het rond." Het zorgde ook voor schade aan zijn huis. "De stoppen vlogen eruit en onze kookplaat is beschadigd."


Schoorsteen vernield

In Duizel sloeg de bliksem in bij dit huis aan de Meer. De schoorsteen is deels vernield en brandweer kwam ter plaatse om de schade op te nemen.

 

Compleet verwoeste woonboerderij

Bij een woonboerderij in Bakel sloeg de bliksem in. Het rieten dak vatte vlam en de brand verwoestte de complete boerderij. 

 

Bliksem in boom 

De bliksem is ingeslagen bij een boom in Landhorst. Dit gebeurde aan de Boompjesweg.



Ondergelopen straten


Meerdere straten staan blank door de hevige regenval. In Someren hebben sommige bewoners al zandzakken voor de deur neergelegd.



Weerman Johan Verschuuren
Omroep Brabant-icoon Johan Verschuuren is deze regenachtige dag precies vijftig jaar getrouwd. De voormalig weerman greep zijn kans om daarom speciaal nog een keer zijn talenten te laten zien. Strak in pak vertelt hij: "We moeten niet denken dat de hitte verdwenen is. De komende week kan het weer dertig graden worden. De zomer is nog lang niet afgelopen." 


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!