Merwedebrug richting Gorinchem heel het weekend dicht voor werkzaamheden

8 september 2018 om 12:46
De vervanging van de Merwedebrug kost 56 miljoen euro meer dan begroot. (Foto: ANP)
De vervanging van de Merwedebrug kost 56 miljoen euro meer dan begroot. (Foto: ANP)
De Merwedebrug bij Sleeuwijk is dit weekend richting Zuid-Holland helemaal dicht voor verkeer. Rijkswaterstaat voert vanaf negen uur vrijdagavond onderhoudswerkzaamheden uit. Tussen knooppunten Hooipolder en Gorinchem is de snelweg A27 afgesloten tot maandagochtend vijf uur.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Op de brug wordt de slijtlaag van het asfalt vervangen en bij het viaduct Juliana West worden de voegen vervangen. Ook de A16 vanuit Rotterdam is komend weekeinde dicht in de richting van Breda vanwege werkzaamheden aan de weg

Omrijden en pendelbusjes
Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om te rijden via de routes A15/A2 en de A15/A16. Dat levert tien minuten tot een half uur vertraging in reistijd op.

Wachten op privacy instellingen...

Busmaatschappij Arriva zet een pendelbusje in tussen Sleeuwijk, Tol en Raamsdonksveer, Van Wijngaardestraat via Hank en Nieuwendijk. Dat busje rijdt op zaterdag en zondag tot zes uur 's avonds.

Pontje vaart langer door
Ook het verkeer over het water is aangepast vanwege de afsluiting van de brug. Het fietspontje tussen Sleeuwijk en Gorinchem vaart langer door. Op zaterdag en zondag vertrekt om kwart voor twaalf 's avonds het laatste pontje.

Wachten op privacy instellingen...