Man die verstandelijk beperkte Ritchie sloeg in PSV-stadion kreeg al eerder een stadionverbod

10 augustus 2018 om 21:14
nl
De 45-jarige man die de verstandelijk beperkte Ritchie in zijn gezicht sloeg in het PSV-stadion, ging al eerder in de fout. In 2012 kreeg hij een stadionverbod voor het gooien van een fakkel op het veld. De gemeente Eindhoven laat vrijdagavond weten dat hij een uitgebreider gebiedsverbod krijgt.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De man is al langer bij de politie bekend vanwege gewelddadigheden. Het is onduidelijk om wat voor gewelddadigheden het gaat. Wel is duidelijk dat hij in 2012 een stadionverbod kreeg voor het gooien van een fakkel op het veld. 

De verdachte mocht van het OM de komende negentig dagen al niet in de buurt van het stadion komen. Burgemeester Jorritsma doet daar nog een schepje bovenop: hij mag er een jaar niet komen. 

Daarnaast mag hij niet meer in kroegen komen in het centrum. Ook de wijken rondom het stadion zijn nu verboden terrein. Het gebiedsverbod geldt voor een jaar en alleen op de momenten dat PSV thuis speelt of bij een huldiging.

'Herhaling voorkomen'
"Wat hier is gebeurd, is volstrekt niet normaal. Het is een ernstige verstoring van de openbare orde. Ik wil herhaling in de stad voorkomen", zei de burgemeester vrijdag.

Supporter Ritchie ging afgelopen zaterdag naar de wedstrijd PSV-Feyenoord. Kort na de wedstrijd werd hij in zijn gezicht geslagen. De verdachte is op dit moment vrij. Hij staat 2 november voor de politierechter en wordt verdacht van mishandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.