Werkstraf voor ex-raadslid na valse aangifte van bedreiging rond vluchtelingenopvang in Dongen

13 augustus 2018 om 14:01
nl
Voormalig CDA-raadslid Rob Huijben uit Dongen krijgt een werkstraf van 80 uur omdat hij meerdere keren valse aangifte deed. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het ex-raadslid een bekentenis afgelegd. Vanwege zijn kwetsbare psychische gesteldheid en omdat hij bekend heeft, komt de zaak niet voor de rechter.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Huijben claimde in mei 2016 dat hij twee dreigbrieven had ontvangen. Hij zou ook na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen op een parkeerplaats intimiderend zijn aangesproken. Politieonderzoek bracht echter aan het licht dat de meldingen vals waren, zo meldt het OM.

Het verhaal van Huijben over de bedreiging zorgde voor veel ophef in de gemeente. Binnen het CDA in Dongen was er geen twijfel over de aangiften maar als gevolg van de strafzaak vroeg de partij hem in januari alsnog om te vertrekken. Huijben die sinds 2014 in de raad zat, ging zelfstandig verder maar werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet herkozen. 

Verzonnen
Hij ontkende altijd dat hij het verhaal verzonnen had. ”Ik ben slachtoffer in dit verhaal en ik had gehoopt dat de politie en het OM hun tijd zouden besteden aan het zoeken van de dader, aangezien die nog steeds vrij rondloopt. Ik ga absoluut niet mee in dit verhaal. Ze richten aan mij als persoon nu schade toe en dat neem ik ze heel erg kwalijk”, zei Huijben eerder tegen Omroep Brabant.

Het doen van valse aangifte is strafbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.