Doodzieke 'Vince van Persie' smeekt Feyenoord om te winnen

14 augustus 2018 om 15:25
nl
De 8-jarige Vince Vorthoren weet, samen met zijn ouders, pas sinds een paar weken dat hij een ernstige hersentumor heeft. Op Facebook heeft Vince samen met zijn vader een emotionele oproep gedaan aan de spelers van Feyenoord, om komende zondag toch vooral te winnen. Vince is dan voor het eerst in zijn leven bij de wedstrijd in de Kuip. Na het verlies van zijn club tegen de Graafschap, waar Feyenoord met 2-0 verloor, maakt Vince zich grote zorgen voor de wedstrijd tegen Exelsior.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Vince is de afgelopen weken al drie keer geopereerd en ligt nu in het Academisch Ziekenhuis Groningen om bestraald te worden. Zondag hoopt Vince voor de eerste keer in de Kuip te kan gaan kijken naar zijn club. Samen met een groot aantal andere patiëntjes is hij uitgenodigd voor de Sofiadag in het stadion, maar Vince hoopt wel dat zijn team wint.

Vince van Persie
De kleine fan heeft in het ziekenhuis zijn Feyenoord shirt aan en noemt zichzelf ook Vince van Persie, naar zijn grote held. In de open brief aan de spelers en staf van Feyenoord schrijft vader Dick: "Ik voel mij genoodzaakt deze noodkreet te plaatsen. Als supporter, maar vooral als vader. Sinds enkele weken weten we dat onze 8-jarige zoontje ernstig ziek is. Sindsdien voeren wij als gezin een strijd op leven en dood. Een strijd, waarin ik als Feyenoord-papa vaak ons cluppie als voorbeeld neem. Dagelijks vliegen de clubkreten 'Sterker door strijd', 'Geen woorden maar daden', 'You'll never walk alone' en ga zo maar door hier door de lucht. Laten we er met z'n allen een feest van maken. Een kolkende Kuip, onze tempel, één groep, één taak. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat die kids en hun families voor eventjes hun ellende kunnen vergeten."

Honderden reacties
Het Facebook bericht is al honderden keren gedeeld en heeft ook honderden reacties opgeleverd. Ook Feyenoord laat van zich horen: "Hartstikke leuk dat Vince aankomende zondag voor het eerst een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip bezoekt en nog mooier dat hij en zijn gezin zoveel kracht putten uit Feyenoord en waar de club voor staat", zo schrijven ze. 

"We hopen dat Vince en al die andere kinderen een geweldige wedstrijd krijgen voorgeschoteld met als eindresultaat een overwinning voor Feyenoord. En dat het bezoek van hem aan zijn cluppie een enorme opsteker zal zijn

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.