Pssst... wie heeft er nog een lege muur over in Breda? 'We willen zo snel mogelijk beginnen'

14 augustus 2018 om 15:31
nl
De Blind Walls Gallery is op zoek naar een lege muur. Over één jaar is het precies 75 jaar geleden dat Breda werd bevrijd. Ter ere van die gebeurtenis komt de stichting met een nieuwe schildering, maar dan moet er wel een leeg muurtje zijn waar het kunstwerk op kan worden geplaatst. "Het liefst willen we zo snel als mogelijk beginnen."
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"We zijn hard op zoek naar een nieuwe muur. Dat kunnen muren van bewoners zijn maar ook van bedrijven", legt Ailis O'Neill van de Blind Walls Gallery uit. Iedereen kan zijn lege wand aanmelden bij de organisatie en dan kan het zo maar zijn dat er een herdenkingskunstwerk op wordt gemaakt.

"We hebben de Poolse kunstenaar Otecki gevraagd en hij heeft al een mooi ontwerp gemaakt. Het ontwerp ligt dus al vast maar de kleuren worden aangepast aan de omgeving."

'Liever vandaag dan morgen'
Een muur lijkt zo gevonden. Toch moet het muurtje wel specifieke eigenschappen hebben. "De enige vereisten die we hebben, is dat de muur acht meter breed en twaalf meter hoog is en dat de muur vanaf de openbare weg is te zien", zegt O'Neill.

Over ruim één jaar is het precies 75 jaar geleden dat Breda werd bevrijd. De organisatie heeft dus nog even de tijd. Toch willen ze zo snel mogelijk beginnen. "Liever vandaag dan morgen. De bedoeling is eigenlijk dat we deze maand nog kunnen beginnen. Maar dan moeten we wel iets vinden."

Grote insectendoos en kickboks-kunstwerk
De Blind Walls Gallery heeft al meerdere muurschilderingen in Breda laten maken. In juni van dit jaar werd de zijkant van een flat aan de Tuinzigtlaan veranderd in een grote insectendoos met gigantische vlinders.

Op de hoek van de Meidoornstraat met de Ahornstraat in de Bredase wijk Tuinzigt kwam pas geleden een grote muurschildering ter ere van kickbokser Ramon Dekkers.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.