Video

Mike (13) moest weg van Fort Oranje, nu woont hij in België

14 augustus 2018 om 20:10
nl
In 2017 moest de 13-jarige Mike samen met zijn familie Fort Oranje verlaten. Het Jeugdjournaal sprak hem toen, en zocht hem nu weer op, in zijn nieuwe huis in België. "Ik vond het best vervelend om alles in te pakken."
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Fort Oranje werd in het najaar van 2017 ontruimd. Dat betekende dat alle bewoners hun caravans moesten verlaten, ook Mike en zijn familie. Destijds vertelde hij het niet fijn te vinden weg te moeten: "Je vrienden wonen straks ver weg, ik vind het vervelend als ik alles in moet pakken."

Wachten op privacy instellingen...

Tweepersoons bed
Inmiddels woont Mike in een vrijstaand huis in België, net over de grens. Hij gaat nog naar dezelfde school en zijn vrienden wonen nog dichtbij. 

Zijn nieuwe kamer is een stuk groter, en hij heeft nu zelfs een tweepersoons bed voor zichzelf!

Huisdieren
Een andere reden waarom Mike liever niet weg wilde, zijn de huisdieren. Mike had bijvoorbeeld een kat, een uil, een varken, ganzen en kippen. Maar alle dieren konden mee naar België en wonen nu dus samen met Mike bij onze zuiderburen.

Wat er nu met Fort Oranje gaat gebeuren weet Mike ook niet precies. "Ik denk dat het een nieuwe camping gaat worden", zegt hij. Maar terug hoeft hij niet meer: "Nu we hier zijn is het best fijn om hier te wonen, ik ben wel gelukkig hier."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.