Politie voert actie: drie dagen lang geen agenten bij Decibel Outdoor - Omroep Brabant

Politie voert actie: drie dagen lang geen agenten bij Decibel Outdoor

14 augustus 2018 om 20:45
nl
Politieagenten in Zeeland en West-Brabant zijn de werkdruk en het gebrek aan capaciteit helemaal zat. Ze zullen daarom niet aanwezig zijn bij het driedaagse festival Decibel Outdoor, dat eind deze week in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek wordt gehouden.
Geschreven door

Dit betekent dat er drie dagen lang geen politiemensen zijn. Boetes zoals voor foutparkeren, drugsbezit of andere zaken worden niet uitgedeeld. Ook krijgen verkeersregelaars geen hulp van de politie. Alleen voor dringende, levensbedreigende situaties zoals mishandelingen en grote vechtpartijen rukt ze uit. 

70.000 mensen

Festival Decibel Outdoor duurt van 17 tot en met 19 augustus en wordt bezocht door ongeveer zeventigduizend mensen. Normaal gesproken is de politie met pakweg zestig mensen aanwezig. 

#nuldecibel

De actie heeft de naam #nuldecibel meegekregen. Met de actie willen de agenten laten zien dat de enorme hoeveelheid werk niet meer te behappen is. "De stijging van het aantal evenementen valt niet bij te benen en staat niet meer in verhouding tot andere taken", aldus een woordvoerder namens de politiebonden.

Wachten op privacy instellingen...

 

Hardere acties volgen

De bonden hielden het tot nu toe bij publieksvriendelijke acties, zoals het vrijwel niet beboeten en het niet innen van boetes. De huidige situatie rond de CAO-onderhandelingen maakt het volgens de bonden noodzakelijk om over te gaan op acties met maatschappelijke gevolgen. "Politiek en burgers moeten ervan doordrongen raken dat het zo niet verder kan", aldus de woordvoerder.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.