Extra maatregelen moeten zorgen dat Decibel Outdoor doorgaat ondanks acties politie

15 augustus 2018 om 12:25
nl
Decibel Outdoor en de gemeente Hilvarenbeek overleggen woensdagmiddag over extra maatregelen vanwege aangekondigde acties van de politie. Drie dagen lang zijn er geen agenten bij het festival. Agenten protesteren zo tegen de hoge werkdruk en het tekort aan agenten.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De gemeente Hilvarenbeek streeft ernaar dat het dancefestival in de Beekse Bergen gewoon door kan gaan. Welke maatregelen de gemeente neemt, kan ze nog niet vertellen.


Veiligheid


De organisatie van het festival laat weten dat het festival gewoon doorgaat. "Dat staat niet ter discussie. Wij staan voor de veiligheid van onze bezoekers", vertelt Vincent van der Heijden van organisator b2s. Ook hij wil tot na het overleg nog niets zeggen over de vorm van de maatregelen.


Het festival heeft een zero-tolerancebeleid als het gaat om drugs. "Dat blijft ondanks de acties onveranderd", benadrukt Van der Heijden.

LEES OOK: Politie voert actie: drie dagen lang geen agenten bij Decibel Outdoor

Actie

De actie van de politie betekent dat er drie dagen lang geen politiemensen zijn op het festival. Alleen voor dringende, levensbedreigende situaties zoals mishandelingen en grote vechtpartijen rukt ze wel uit. Agenten delen tijdens het festival geen boetes uit. Ook de verkeersregelaars krijgen geen hulp van de politie. 

De organisatie en de gemeente zeggen verrast te zijn dat juist dit festival is uitgekozen. Van der Heijden: "We horen altijd van agenten dat ze het leuk vinden om op ons festival te werken."

Festival Decibel Outdoor duurt van 17 tot en met 19 augustus. Op het festival worden zeventigduizend bezoekers verwacht. Normaal gesproken worden zo'n 60 agenten ingezet rondom het festival volgens de politie. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.