Video

LEGO-droom komt uit: dit ontwerp van Niek (24) gaat de hele wereld over

16 augustus 2018 om 19:53
nl
Niek van Slagmaat (24) uit Eindhoven heeft de droombaan van ieder kind: hij mag heel de dag met LEGO spelen. Zijn nieuwste ontwerp gaat nu de wereld over. “Dit is echt geweldig.”
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Sinds begin deze maand ligt ‘Voltron Defender of the Universe’ in de winkels, die Niek samen met zijn Engelse collega Mark Tranter ontwierp. De 'LEGO-kroon' op Nieks werk. "Dit is echt het grootste en mooiste waar ik ooit aan gewerkt heb. Zo'n kans krijg je niet vaak." 

Animatieserie
Het nieuwe bouwpakket is een robot uit een Amerikaans-Japanse animatieserie. Het is vooral bedoeld voor oudere kinderen en (jawel) volwassenen. "We maken niet vaak producten voor deze doelgroep. Daarom is het zo bijzonder." Ruim anderhalf jaar bouwde hij aan deze creatie. Nu ligt hij wereldwijd in de officiële winkels van het Deense speelgoedmerk.

Al sinds hij de eerste blokjes in handen heeft, weet hij het zeker. Ruim twintig jaar droomt hij van een vaste baan als LEGO-ontwerper. Die droom werd werkelijkheid. "Het is fantastisch om kinderen te inspireren met speelgoed. Ze kunnen zelf iets bouwen van de pakketten die ik bedenk."

In dit filmpje vertellen Niek en Mark enthousiast over het ontwerp: 

Wachten op privacy instellingen...

 

'Blokken'
Hij bereikte zijn droom niet zomaar. Niek moest blokken voor zijn studie Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. Vervolgens mocht hij een half jaar stage lopen. "Het was zo leuk, dat de stage een jaar langer duurde." Na het afronden van zijn studie kon hij echt aan de slag bij LEGO, waar hij nu anderhalf jaar officieel werkt. En hij is stapelgek op het bedrijf.

Inmiddels woont hij in Denemarken, in het kustplaatsje Velje. "Het is echt in 'the middle of nowhere' hoor", lacht Niek. Iedere dag rijdt hij vol trots naar het hoofdkwartier van LEGO in Billund.

Voor kinderen met dezelfde droom, heeft Niek tips. "Het is zeker haalbaar", benadrukt hij. "Het belangrijkst is passie. Geef niet op! Begin gewoon met ontwerpen", wil Niek de ontwerpers in spe op het hart drukken.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.