Adjunct-directeur De Rooi Pannen al voor handtekeningenaffaire onder vuur

16 augustus 2018 om 20:14
nl
De positie van de adjunct-directeur van de afdeling horeca van De Rooi Pannen in Eindhoven stond al voor de handtekeningenaffaire ter discussie. Dat zegt bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx donderdag. Vorige week bleek dat twee directeuren gesjoemeld zouden hebben met handtekeningen van leerlingen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het bestuur wilde hem al veel eerder dan afgelopen week een lagere functie geven. Hij zou dan weer gewoon docent worden. "De samenwerking verliep al langer niet goed. Docenten klaagden dat ze slecht geïnformeerd werden", vertelt Pheninckx

Donderdag was een kort geding, waarin de adjunct-directeur zijn baan terugeiste. Ook wil hij dat de bestuursvoorzitter negatieve uitspraken in de media terugneemt.

Fraude met handtekeningen
Mbo-scholen moeten twee keer per jaar handtekeningen van leerlingen verzamelen om voor subsidie in aanmerking te komen. Per leerling levert dat vijf- tot zesduizend euro op. 

Twee directieleden haalden op het verkeerde peilmoment handtekeningen van leerlingen op. Ze deden dat te vroeg. Het gaat om de directeur en de adjunct-directeur van de afdeling Horeca. De school had hierdoor onterecht te veel subsidie kunnen krijgen, voor 'spookleerlingen' die zich al hebben uitgeschreven.

Met de directeur is al een vertrekregeling getroffen. De adjunct probeert zijn baan dus nog terug te krijgen. De rechter buigt zich nu over de zaak. De uitspraak is over twee weken. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.