Bakker Remco verkoopt worstenbroodjes tot ver boven de rivieren: 'Veel Brabanders met heimwee' - Omroep Brabant

Bakker Remco verkoopt worstenbroodjes tot ver boven de rivieren: 'Veel Brabanders met heimwee'

18 augustus 2018 om 09:58
Aspergekwekerij Verhoeven en Remco Beekman bedachten het aspergeworstenbroodje.
Aspergekwekerij Verhoeven en Remco Beekman bedachten het aspergeworstenbroodje.
Een worstenbroodje bestellen via je mobiele telefoon. Het kan. Bakker Remco Beekman (43) is de eerste bakker die worstenbroodjes verkoopt via de online supermarkt Picnic, en dat is een succes!
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De bakker levert iedere week zo'n 8000 worstenbroodjes aan de online supermarkt. De helft van de vraag komt uit Brabant, maar ook boven de rivieren kunnen ze de broodjes niet missen. "Het zijn vaak verhuisde Brabanders met heimwee", lacht de bakker. 

Kleffe variant
Remco heeft een duidelijk doel. "Ik wil de Brabantse trots ook bij de 'Noorderlingen' aan de man brengen." Ook wil hij het imago verbeteren. "Zij kennen vaak alleen maar de kleffe, diepvriesvariant. Dat moet veranderen."

Sinds maart biedt hij de dienst aan. Het is nog niet winstgevend, maar hij verwacht flink te groeien. "Over een half jaar verwacht ik drie keer zoveel te leveren, dan toen ik er net mee begon."

Verliefd
De van oorsprong (jawel) Amsterdamse ondernemer, werd verliefd op het worstenbroodje. En op Brabant. Sinds zijn achttiende woont hij aan de goede kant van het land, in Brabant dus.

Grappig
Sinds twee jaar heeft zijn zaak Brabantsche Worstenbroodjes een vestiging in Den Bosch en Vught. "Ik vind het heel grappig om het worstenbroodje weer terug naar het noorden te brengen."

Er moest een hoop veranderen om snel en vers te kunnen leveren. De bakkerij bakt nu zeven dagen per week vanaf vijf uur in de ochtend.

De broodjes worden nog niet in heel Nederland bezorgd. De online supermarkt levert vooral in de grote steden. Picnic heeft wel plannen om landelijk uit te breiden. 

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...