Decibel Outdoor begonnen, ‘zonder politie dus we hoeven ons geen zorgen te maken’

17 augustus 2018 om 20:57
nl
Kleurrijk uitgedoste festivalgangers met kruiwagens, steekwagens en bolderkarren vol spullen. Vrijdag is Decibel Outdoor begonnen voor de bezoekers met een weekendticket. Zij kunnen al los op de camping.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Daar staat Marga uit Erp met een groep van zo’n vijftien man. Een grote partytent in het midden met daaromheen allemaal kleine tentjes. “Gewoon de gezelligheid en de muziek”, zegt ze. 

Wachten op privacy instellingen...

Even verderop is Merel uit Den Bosch een frietje aan het eten. “Ik hou van Decibel. Iedereen is vrienden met elkaar. Iedereen houdt van elkaar. Het is gewoon leuk.” “Alles is hier mooi, de sfeer, het feest en de camping”, vult Nick uit Schijndel aan. Edwin uit Ledacker: ‘We zijn hier gezellig met vrienden aan het drinken. Het wordt een mooi feestweekend.”

Dat mooie feestweekend leek even in de problemen te komen toen bekend werd dat er geen agenten gaan zijn tijdens het festival. De politie in Zeeland en West-Brabant voert actie omdat ze de werkdruk en het gebrek aan capaciteit helemaal zat zijn.”

Normaal zijn er zo’n zestig agenten rond het festival aan het werk. Toch maakt Vincent van der Heijden van Decibel Outdoor zich geen zorgen. “Er lopen zo’n 350 beveiligers rond. En in plaats dat de politie niet fysiek op locatie is, zitten ze wel op het bureau en komen ze als het nodig is.”

Wachten op privacy instellingen...

De bezoekers zijn er niet echt mee bezig dat er geen politie is. Merel: “Het leuke is ook nog, ik wil volgend jaar de politieopleiding doen en er loopt nu geen politie. Dat is supergrappig. Maar ik vind het wel goed dat ze actie voeren.”

“Wij vinden het best leuk zo zonder politie”, zegt Marga. Stoute dingen doen? “Nou, misschien wel.” “Een feestje zonder politie, dus we hoeven ons geen zorgen te maken”, lacht Edwin met een dikke knipoog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.