De vakantie zit erop! Scholen zijn weer begonnen en in Haren vieren ze een feestje

HAREN - Het is over en uit met de pret: de zomervakantie zit er nu echt op. En dat betekent voor alle basisschoolkinderen dat ze weer flink aan de bak moeten. Maar in Haren op basisschool Sint Lambertus werd het harde werken maandagochtend nog eventjes uitgesteld. Daar werden de kinderen feestelijk ontvangen.

De dag begon voor de kinderen in Haren, gemeente Oss,  namelijk extra leuk: ze hebben een nieuwe schoolplein gekregen! Met een rode loper en bubbels werd het nieuwe schooljaar ingeleid. 

Groen speelplein
“Geweldig, we hebben er weer heel veel zin in”, vertelde directeur Wim Spijkerboer. “En helemaal met zo’n mooi schoolplein. Ik ga in mijn toespraak vertellen dat er heel hard is gewerkt, en dat dit vooral door heel veel samenwerking zo goed is gelukt.”

Het nieuwe schoolplein heeft onder meer een speelhuis gekregen, een schommel en veel bomen. “Dat past goed bij het groene dorp waarin we wonen”, aldus de directeur. “Het nieuwe schoolplein nodigt echt uit tot spelen en dat is natuurlijk erg gezond.”

Ook de kinderen van basisschool Sint Lambertus zien het nieuwe schooljaar wel zitten. “Ik heb er zin in. Ik vond gamen thuis ook leuk, maar ik leer ook graag.”

En voor de nieuwe leerlingen van groep 8 is het dit jaar natuurlijk extra spannend. “We gaan nu veel herhalen in de klas. We krijgen natuurlijk dit jaar ons advies voor de middelbare school, dus ik ga extra hard werken. Vooral voor de dingen die ik moeilijk vind, zoals rekenen. Maar ik kijk vooral uit naar de pauzes!”