Bomalarm Tilburg was bedreiging met terroristische aanslag, verdachten nog vast en verhoord

20 augustus 2018 om 11:01
nl
De vier mannen die zondag zijn opgepakt na een bomalarm op het centraal station in Tilburg, worden verdacht van 'bedreiging met een terroristische aanslag'. Ze zitten nog vast en worden verhoord. Dat heeft woordvoerder Eric Passchier van de politie maandag gezegd.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het station in Tilburg is zondagavond anderhalf uur ontruimd geweest. Vier mannen die in een stilstaande trein zaten, werden door een arrestatieteam aangehouden. Een mede-treinreiziger had gezien of gehoord dat bij één van de mannen mogelijk een bom in een rugzak zou zitten. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Een explosievenverkenner heeft nog naar een bom gezocht, maar niet gevonden.

 

Bomverkenner
Waar de verdachten vandaan komen is nog niet bekend. Volgens de politiewoordvoerder gaat het om 'bedreiging met een terroristisch misdrijf'. Daarop staat volgens het wetboek van strafrecht een gevangenisstraf van maximaal zes jaar. Maandag spreekt de politie met de verdachten en met de melder. Daaruit moet blijken of de mannen daadwerkelijk kwaad in de zin hadden. 

Op het moment van de ontruiming was het erg druk rond het station. Vooral jongeren waren na een bezoek aan festivals in onder meer Hilvarenbeek en Tilburg op weg naar huis. Rond middernacht werd het station vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.