Video

Wat gebeurt er achter de schermen bij BATE Borisov-PSV? Persman Thijs Slegers legt uit

20 augustus 2018 om 20:38
nl
De wedstrijd BATE Borisov-PSV wordt in Wit-Rusland bezocht door dertien Nederlandse journalisten. Daar komt ook nog eens de mediacrew van de Eindhovense club zelf bij. Degene die dat allemaal in goede banen moet leiden is Thijs Slegers, persmanager van PSV.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Slegers hoort bij PSV tot de staf, ook hij loopt in clubkostuum rond. "Het is allemaal niet zo spannend", zegt hij. "Het is vooral leuk."

Oponthoud bij de douane
Toch komt er nogal wat kijken bij een tripje naar Wit-Rusland. Al in de voorbereiding moet de nodige informatie ingewonnen en verspreid worden. Zo moeten bijvoorbeeld alle lieden van de pers een verklaring van zijn of haar zorgverzekeraar meenemen. Dat heeft iedereen, maar toch is er na de ontspannen vliegreis van twee uur oponthoud bij de douane in Minsk.

De tekst gaat door onder de video.

Iedereen het land binnen krijgen, is toch wel de uitdaging in het Oostblokland. "Mensen met een camera werden tegen gehouden", vertelt Slegers. "En dat is niet prettig. Wij moeten de pers goed faciliteren, want ze zijn ook onze gasten. Als je hier dan in het begin al tegenaan loopt, is dat niet leuk."

Improviseren
Het probleem wordt opgelost en met enige vertraging gaat het hele gezelschap richting de Borisov Arena, een busrit van een uur. Daar moet de persmanager meteen improviseren omdat het journaille dus te laat is. Het protocol van de UEFA is namelijk dat de persconferentie voor de training is. Slegers zorgt ervoor dat die nu na afloop is.

"De UEFA, de organisator, heeft alles tot in de puntjes voorbereid en er is weinig ruimte voor flexibiliteit. Lastig, maar ook heel leuk, want dit is het podium waarop we actief willen zijn. Maar er komt veel bij kijken", aldus Slegers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.