Video

Misdaadverslaggever John van den Heuvel volgt 'zijn' PSV ook in Wit-Rusland

21 augustus 2018 om 10:43
nl
Misdaadverslaggever John van den Heuvel groeide op in Eindhoven en is een grote fan van PSV. De journalist is meegereisd naar Wit-Rusland om zijn club te steunen tegen BATE Borisov, dinsdagavond.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Voor de duidelijkheid: Van den Heuvel is niet in Wit-Rusland om te werken. Hij is er als supporter. En wat doet een fan tijdens een trip in het buitenland? "Niet veel eigenlijk", zegt Van den Heuvel met een grote glimlach. "Gisteren was een reisdag. In het hotel hebben we bij aankomst wat gegeten en een welkomscocktail gedronken. En we hebben nog een afzakkertje op het terras genomen. Razend druk, dus eigenlijk."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

"Vandaag gaan we een bierbrouwerij bezoeken. Ook altijd interessant voor een misdaadverslaggever. Dan hebben we vanmiddag nog twee uurtjes vrij en dan gaan we waterfietsen." Stuk voor stuk leuke activiteiten, maar Van den Heuvel komt eigenlijk maar voor één ding: zijn PSV live in actie zien in Borisov.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Kriebels in mijn buik'
De misdaadjournalist: "Ik voel al een beetje de kriebels in mijn buik voor deze wedstrijd, ik merk dat ik gespannen ben. Ik ben redelijk fanatiek. PSV volg ik echt op de voet. Ik ben niet altijd in het stadion. Maar de tussenstanden van PSV volg ik altijd, waar ik ook ben."

Glazen bol
Tenslotte: de voorspelling van Van den Heuvel: "Ik geloof dat het er hier best heet aan toe kan gaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik BATE Borisov niet zo goed kende en nog steeds niet echt. Ze hebben niet zo'n groot stadion, dat weet ik."

"Ik ben heel benieuwd wat we te verwachten krijgen. Ik heb begrepen dat bij eerdere wedstrijden heel veel militairen op de tribune zaten. Dus ja, we gaan het wel zien."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Belangrijke uitgoal
"Ik hoop en denk dat PSV gaat scoren, vanavond. Zodat we die belangrijke uitgoal binnen hebben. Dan maakt het ook niet zoveel uit of je 1-1 speelt of met 3-1 verliest. Dan heb je altijd nog veel perspectief in Eindhoven."

"Ik ben een realistische supporter. Ik hoop op een zege, maar het is ook niet erg als het spannend blijft tot volgende week in Eindhoven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.