Pastoor Tony (101) keert nog één keer terug naar zijn kerk in Heusden, om begraven te worden

21 augustus 2018 om 11:46
nl
Pastoor Tony van Steen heeft woord gehouden. Hij komt nog één keer naar zijn geliefde Asten-Heusden. Voor zijn uitvaart. De pastoor overleed maandag in het Missiehuis in Teteringen waar hij sinds twee jaar verbleef. ‘Pastoor Tony’, zoals de zeer geliefde priester decennia lang werd genoemd, is 101 geworden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Eerder dit jaar vierde hij zijn eeuwfeest in de Antoniuskerk in Heusden, dertig jaar lang zíjn kerk. “Ik kom hier alleen terug om begraven te worden”, zei Tony van Steen toen. Tijdens een viering in die kerk werd niet alleen stilgestaan bij zijn honderdste verjaardag, ook nam ‘pastoor Tony’ toen voorlopig afscheid van de parochie H. Franciscus Asten-Someren.

LEES OOK: 'Pastoor' Tonnie van Steen viert honderdste verjaardag in een bomvolle kerk
Afscheid zaterdag
Zijn uitvaart is zaterdag, vanaf halfelf, gevolgd door de begrafenis op het plaatselijk kerkhof. Mensen die hem nog een laatste groet willen brengen, kunnen hiervoor vrijdag terecht in de Antoniuskerk, van zeven tot negen uur 's avonds.

Tony verbleef als kind enige jaren in een internaat in Den Briel. Hier ontstond zijn verlangen om priester-missionaris te worden. In 1946 werd hij in Teteringen tot priester gewijd. Na een jarenlang verblijf in Nederlands-Indië meldde hij zich in 1983 in Someren-Dorp. Drie jaar later ging hij aan de slag in Asten-Heusden, waar hij tot voor kort Nederlands oudste pastoor was. De laatste weken ging het met zijn gezondheid bergafwaarts. Hij overleed maandagmorgen in alle rust, zo laat de parochie in Heusden weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.