Politiehond Quando is verdachte van inbraak te snel af

21 augustus 2018 om 12:09
nl
Een politiehond heeft maandag in Molenschot zijn tanden gezet in een been van een man uit Roemenië. De man was een maisveld in gevlucht om uit handen van agenten te blijven. Hij zou samen met een andere Roemeen hebben ingebroken in een huis.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Een alerte buurtbewoner belde rond halftwaalf de politie toen hij zag dat twee mannen bezig waren om in een huis aan de Bredasedijk binnen te dringen. De inbrekers probeerden met grof geweld een raam te forceren. Een van de daders zou gele handschoenen dragen. 

Maisveld

Gewaarschuwde agenten zagen bij het huis iemand een maisveld inrennen. Toen de man niet reageerde op meerdere waarschuwingen van de politie werd politiehond Quando ingezet. Hij spoorde de 33-jarige Roemeen op. Toen de verdachte opnieuw wilde vluchten, beet de hond hem in zijn linkerbeen. De man is aangehouden en vanwege de bijtwond naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gebracht.

De andere 26-jarige verdachte werd op een weiland aan de Bavelseweg gezien. Agenten konden hem na een achtervolging aanhouden. De man had zich verstopt onder een caravan.

Tolken

De auto van de verdachten stond nog bij het huis en is in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat twee ruiten van de woning waren ingeslagen en dat het huis was doorzocht. Er zijn sieraden gestolen. De verdachten worden woensdag met hulp van tolken verhoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.