Ook in het nieuwe seizoen zit het Vincent Janssen niet mee, spits ondergaat operatie

21 augustus 2018 om 17:52
nl
Vincent Janssen staat voorlopig aan de kant. De spits van Tottenham Hotspur is maandag geopereerd aan zijn voet. De voetballer uit Oss werkt de komende weken aan zijn herstel. Een tijdelijk vertrek bij Spurs lijkt hierdoor voorlopig van de baan.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Janssen speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Fenerbahçe. In Turkije stond hij al vier maanden aan de kant met een blessure aan de onderzijde van zijn voet. Het ging om botoedeem, vochtophoping in het bot die veel pijn veroorzaakt. In het slot van de competitie maakte hij zijn rentree, hij scoorde twee keer in zes duels.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik heb die wedstrijden gespeeld ondanks de pijn die ik voelde. In overleg met de medische staf van Tottenham is het besluit genomen om een operatie te ondergaan", schrijft Janssen op Instagram. "De operatie was succesvol. De komende periode staat in het teken van fitter worden dan ooit. Daar ga ik alles aan doen."

Wachten op privacy instellingen...

Mindere jaren

Na een topjaar bij AZ maakte Janssen in 2016 de overstap naar Tottenham Hotspur. Sindsdien gaat het sportief gezien niet goed met de international. In zijn eerste seizoen kwam hij nog wel tot 27 optredens in de Premier League, daarvan was in dertien wedstrijden de speeltijd echter minder dan een kwartier. In totaal wist hij twee keer te scoren. 

In zijn tweede jaar bij Tottenham kreeg hij in de eerste drie competitiewedstrijden in totaal één minuut speeltijd. Daarna maakte hij op huurbasis de overstap naar Fenerbahçe. In Turkije scoorde Janssen twee keer in zijn eerste drie duels, waarin hij ook twee assists leverde. Uiteindelijk eindigde hij, mede door een afwezigheid van vier maanden, op vier goals en vier assists.

De voortekenen voor zijn derde jaar in Engeland waren ook niet positief. De voormalig speler van Almere City en AZ kreeg geen rugnummer van de club, speeltijd in de hoofdmacht leek uitgesloten. Een - tijdelijke - transfer had uitkomst moeten bieden. Door de revalidatie die nu wacht, lijkt Janssen voorlopig helemaal niet aan spelen toe te komen.

'Wie?'

Fans van Tottenham Hotspur lijken het geen probleem te vinden dat Janssen voorlopig in de lappenmand zit. Op het nieuwsbericht van de club reageren veel supporters negatief. Een aantal geeft aan dat ze vergeten waren dat hij nog bij de club zat, terwijl anderen aangeven dat hij niet op hoeft te schieten met revalideren omdat ze hem toch niet missen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.