Video

Advocaat verwacht flinke straf voor rapper Boef: 'Als je niet wil leren, moet je maar voelen'

22 augustus 2018 om 12:51
nl
Sofiane Boussaadia, beter bekend als rapper Boef, staat op 11 september voor de kantonrechter in Tilburg. Hij moet zich dan verantwoorden voor driemaal te hard rijden. Eén van de snelheidsovertredingen beging Boef in juni 2016. Hij reed toen met een snelheid van driehonderd kilometer per uur door Tilburg en Berkel-Enschot en filmde dit.
Geschreven door

De auto die de voormalig inwoner van Tilburg toen bestuurde, was overigens van een stadgenoot met wie hij tot dan bevriend was. Het tweetal heeft sindsdien ruzie. Het filmpje over de race werd massaal bekeken op YouTube en Dumpert. De wagen waarin Boef zat, was een Audi RS 6.

Wachten op privacy instellingen...


Waarom zo lang?
Daarna heeft de rapper volgens het Openbaar Ministerie (OM) en de rechtbank in Breda nog twee keer te hard gereden. Beide instanties konden nog niet zeggen waar en wanneer dit gebeurde. Evenmin konden ze duidelijk maken met hoeveel kilometer Boef de maximumsnelheid toen heeft overschreden.

De zegsvrouw van het OM verwijst naar de zitting voor een verklaring waarom het zo lang duurt voordat de kantonrechter de overtreding van 2016 gaat behandelen. Zowel Boef als zijn advocaat, mr Khalid Kasem, wil niet reageren op de berichtgeving.

Zo doen we dat niet Boef!
Strafrechtadvocaat Pieter van der Kruijs uit Den Bosch verwacht dat Boef een flinke straf te wachten staat. "Als je drie keer te hard rijdt waarvan één keer zo'n driehonderd kilometer per uur, ja, dan kun je echt wel wat verwachten. Ik reken op een forse ontzegging van de rijbevoegdheid. Zeker wel een jaar, plus twee tot drie weken celstraf."

Ook denkt Van der Kruijs dat justitie hem een lesje wil leren. "Hij heeft met dat springen op die politieauto en met dat filmpje justitie echt te kakken gezet. Dus ik denk dat ze nu zoiets zullen hebben van: 'Zo doen we dat niet Boef. En als je niet wilt leren, dan moet je het maar voelen.'"

Boef vaker veroordeeld
Boef is dus al vaker voor de rechter verschenen. In januari vorig jaar werd hij veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens de rechtbank in Breda had hij de politie beledigd en zich niet gehouden aan een gedragsaanwijzing die hij kreeg nadat hij in september 2016 was opgepakt.

In mei vorig jaar kreeg hij twintig uur taakstraf voor het vernielen van een politieauto in Zoetermeer. Hij was twee maanden daarvoor op die wagen gesprongen om een foto te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.