16 jaar cel geëist tegen drie Belgen die Jan van Mosselveld uit Bladel neerschoten

24 augustus 2018 om 11:51
nl
In de rechtbank van Den Bosch is vrijdag zestien jaar cel geëist tegen drie Belgen. De mannen worden ervan verdacht Jan van Mosselveld uit Bladel in 2001 te hebben doodgeschoten.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De Belgen zouden op woensdag 22 augustus 2001 een afspraak hebben gehad met de Bladelse softdrugsdealer. Volgens de officier van justitie hadden zij het plan om Jan van Mosselveld te beroven.

In het appartement van de 41-jarige Jan ontstond een worsteling waarbij Van Mosselveld met drie schoten om het leven werd gebracht. De officier van justitie zei vrijdag dat de Belgische mannen alle drie schuldig zijn. 

DNA-match

De politie kwam de verdachten in 2015 op het spoor door een match in de Belgische DNA-databank. Het bloed van verdachte Avni K. is na de schietpartij in het Bladelse appartement gevonden.

Na de doorbraak met het DNA-bewijs, duurde het nog een jaar voordat Avni K. in de gevangenis werd gearresteerd. De twee medeverdachten Serkan K. en Kemal K. meldden zich vervolgens bij de Nederlandse politie.

Wie heeft er geschoten?

Op de vraag wie de fatale schoten heeft gelost wijzen de drie verdachten naar elkaar. "Wie van de drie de fatale schoten heeft gelost, blijft onduidelijk", vertelde de officier van justitie vrijdag in de rechtbank.

De verdediging van de drie mannen komt vrijdagmiddag nog aan het woord. Uiteindelijk staat de uitspraak in de zaak gepland op 17 september. 

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.