Inbreker gaat (kledder)nat bij botendiefstal in Raamsdonksveer

24 augustus 2018 om 14:14
nl
Twee mannen uit Bergen op Zoom zijn in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad betrapt toen ze in Raamsdonksveer een boot probeerden te stelen. Bij de arrestatie viel één van de verdachten in het water.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Rond halféén zag een bewoner van het Dongepad twee mannen op een steiger voor zijn huis lopen. Ze klommen vervolgens op een boot. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Meerdere agenten gingen met spoed op de melding af.

Betonschaar
Op de plaats aangekomen zagen ze dat de toegangspoort naar de aanlegsteiger was vernield. Toen agenten bij de boten aankwamen, zagen zij dat het dekzeil van één boot was losgemaakt. Onder het dekzeil lagen twee mannen die onder meer een betonschaar, breekijzer en schroevendraaiers bij zich hadden.

De verdachten werden één voor één van de boot gehaald.  De tweede verdachte viel bij het afstappen van de boot in het water. Hij is zelf uit het water geklommen waarna hij in de boeien werd geslagen. Ook kreeg hij een reddingsdeken omgehangen. De mannen van 51 en 57 jaar zijn meegenomen naar het politiebureau. De auto waarmee ze naar Raamsdonksveer waren gereden, is in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.