Vissers hengelen naar titel NK Zoetwatervissen, maar er zit weinig vis in het water

25 augustus 2018 om 16:26
nl
Ruim honderd vissers aasden zaterdagmiddag op de titel bij het NK zoetwatervissen in Den Bosch. Het doel was om zo veel mogelijk kilo's vis te vangen. Toch was er een probleempje: er zat best weinig vis in het water.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Spanning en sensatie", zo beschrijft Geert van Wanrooij (58) uit Berlicum de strijd op dit kampioenschap. Het drijft de echte visliefhebbers al vroeg naar de waterkant. "De top van Nederland zit hier en dat wil je gewoon zien."

Niet tevreden
Toch klagen verschillende deelnemers  over de hoeveelheid vis. "Ik denk dat de meeste deelnemers niet tevreden zijn. We hebben niet zoveel gevangen als we gehoopt hadden", geeft Nico Bakkernes (50) toe. "We moeten alles uit de kast halen", aldus de deelnemer uit het Utrechtse Woudenberg.

Het is voor het eerst dat het Máximakanaal wordt gebruikt voor een NK. Dat kanaal is pas een paar jaar oud. Het was niet duidelijk of daar veel vissen zaten. Dat blijkt dus tegen te vallen. "Er zitten vooral veel jonge visjes. En die wegen natuurlijk niet zo veel. Ook is het water helder, dus dat duidt erop dat er weinig voedsel in zit", vertelt Toine Aarts van Sportvisserij Nederland. 

Wachten op privacy instellingen...

Grootste vangst
Het hengelen naar de titel is dus iets lastiger. Toch mag het de pret onder de toeschouwers niet drukken. "Het is hartstikke mooi om te zien!", weet Gert-Jan van Hoof (53) uit Rosmalen. "Ook kan ik er zelf als visser veel van leren."

De grootste vangst was uiteindelijk 2,8 kilo. Slechts één deelnemer had helemaal niets gevangen. Winnaar in de categorie onder 55 jaar werd Jan Uuldersma, bij de oudere deelnemers had Frits Eeuwijk de beste vangst.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.