Politieacties tijdens PSV – BATE Borisov gaan door, maar de vraag is hoe

28 augustus 2018 om 18:29
nl
De politieactie in Eindhoven gaat woensdagavond gewoon door. Ondanks de beperkingen die de burgemeester van Eindhoven eerder heeft opgelegd. "Wij vinden dat we in ons recht staan", zeggen de politievakbonden.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

In een interview bij Omroep Brabant dinsdagmiddag laten burgemeester Jorritsma van Eindhoven en voorzitter Hans Schoones van politievakbond ANPV weten dat er nog geen sprake is van een kort geding en dat ze ervan uitgaan er samen uit te komen. De burgemeester zei letterlijk: "We zijn one team."

'Goed gesprek'
Beiden bevestigden dat er maandagavond een goed gesprek en een open dialoog is geweest. Niettemin zijn de advocaten van de bond en de gemeente met elkaar in gesprek. 

Schoones: "We hebben een akkoord van de minister en ook de korpsleiding is akkoord. We hebben van tevoren aangekondigd dat we met publieksonvriendelijke acties zouden komen en daar gaan we dan ook mee door." 

Dinsdagavond of woensdagochtend wordt duidelijk of de gemeente en de bond eruit zijn, of dat er toch nog een kort geding komt.

Wachten op privacy instellingen...

 
Geen cordon om binnenstad
Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven gaf eerder aan dat de politie de Eindhovense binnenstad niet mag afsluiten tijdens de voetbalwedstrijd PSV-BATE Borisov. Actievoeren mag, zolang dat het verkeer niet hindert. 

Jorritsma geeft aan dat het publiek ook duidelijk moet kunnen zien dat het om actievoerende agenten gaat. De actievoerende agenten mogen geen gebruik maken van hun politiebevoegdheden.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.