Video

Stiefmoeder Nicole van den Hurk noemt Jos de G. een gevaar voor maatschappij: 'Hij is zo ziek'

29 augustus 2018 om 19:21
nl
Jolanda van der Weijden en Ad van den Hurk vinden dat de 51-jarige Jos de G. tbs moet krijgen. De Helmonder wordt verdacht van verkrachting en het doden van hun 15-jarige dochter Nicole van den Hurk in 1995. 'Die man is een gevaar voor de maatschappij.'
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De nabestaanden van Nicole vroegen om Jos de G. zwaar te straffen en hem tbs met dwangverpleging op te leggen. Maar justitie vordert nadrukkelijk geen tbs. "In principe is 14 jaar cel de maximum-eis die ze mogen eisen en daar zijn we tevreden mee", vertelt vader Ad van den Hurk aan Omroep Brabant. "Natuurlijk is het altijd te weinig, maar laten we hopen dat gerechtigheid geschiedt."

Gevaar voor de maatschappij
Stiefmoeder Jolande van der Weijden sluit zich hierbij aan, hoewel ze vindt dat Jos de G. tbs moet krijgen. "Want 14 jaar is een rare berekening, dat kunnen wij als leken niet begrijpen. Die man is een gevaar voor de maatschappij. Als je dit verzwijgt tot op de dag van vandaag, dan ben je zo ziek."

Een streep onder de dood van Nicole zetten, dat kunnen de ouders nooit. "Maar we kunnen hopelijk wel een streep zetten onder de onzekerheid", vertelt Van den Hurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.