Adjunct-directeur De Rooi Pannen krijgt achterstallig loon uitbetaald na kort geding

30 augustus 2018 om 14:19
nl
De Rooi Pannen in Eindhoven hoeft een adjunct-directeur zijn oude baan niet terug te geven. Wel krijgt hij achterstallig loon terugbetaald, waarover de school ook nog een verhoging van tien procent moet betalen. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De adjunct-directeur probeerde in een kort geding zijn baan te behouden. De rechter heeft bepaald dat de school daar niet op hoeft in te gaan. De school moet te weinig betaald loon, ruim 13.000 euro, wél terugbetalen. 

De man kreeg een andere functie met een lager salaris, omdat hij gesjoemeld zou hebben met leerlingenaantallen. Maar dat mag niet, concludeerde de rechter.

Verkeerde peilmomenten
De adjunct-directeur en de directeur van de afdeling Horeca haalden op het verkeerde peilmoment handtekeningen van leerlingen op. De school had hierdoor onterecht te veel subsidie kunnen krijgen, voor 'spookleerlingen' die zich al hadden uitgeschreven.

Mbo-scholen moeten twee keer per jaar handtekeningen van leerlingen verzamelen en het aantal doorgeven om in aanmerking te komen voor subsidie. Per leerling levert dat 5000 tot 6000 euro op. De leiding van de Rooi Pannen kreeg lucht van de fraude en nam maatregelen. 

De directeur kreeg een vertrekregeling en de adjunct-directeur werd een lagere functie aangeboden. Hij zou onder voorwaarden weer als docent bij de afdeling Toerisme en Vrije Tijd aan de slag kunnen gaan.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.