Grote brand in villa met rieten kap in Rijsbergen onder controle, nablussen duurt nog uren - Omroep Brabant
Video

Grote brand in villa met rieten kap in Rijsbergen onder controle, nablussen duurt nog uren

30 augustus 2018 om 18:32
nl
In een vrijstaande villa met rieten kap aan de Antwerpseweg in Rijsbergen heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. Rond zes uur was de brand onder controle. Het nablussen gaat volgens de brandweer nog uren duren.
Geschreven door

De brand ontstond rond kwart over twee op de bovenverdieping van het huis in het centrum van Rijsbergen. In de villa 'Mons Ramorum'  was niemand meer aanwezig. Schilders die aan het huis bezig waren, belden 112. Vermoedelijk ontstond het vuur door een verfbrander.

Wachten op privacy instellingen...

De brandweer rukte met meerdere bluswagens en een hoogwerker uit. "Er is nog geprobeerd om van binnenuit het vuur te blussen, maar dat was niet meer mogelijk, omdat de brand naar binnen geslagen was", aldus Corné Hagenaars van de brandweer.

Wachten op privacy instellingen...

 

Hond gered
Buurman Karel van Alphen zag de brand ontstaan. "Het begon met een klein beetje rook, maar het is nu einde verhaal, denk ik." De buurman heeft de hond van de bewoners uit de tuin gered. "Het dier lag achter het tuinhuis en was bang. Ik heb hem meegenomen naar mijn huis", vertelt hij.  Ook is een Porsche van het terrein gehaald.

 

Wachten op privacy instellingen...

Moeilijk te blussen
Brand in rieten daken is altijd moeilijk te bestrijden. "Riet is bedoeld om water tegen te houden. Als de brand op zolder zit dan kom je daar niet doorheen. Dan moet er eerst riet afgehaald worden, of een gat in worden gebrand", legt brandweerman Hagenaars uit. Rond halfvijf laaide het vuur op. Naastgelegen gebouwen werden nat gehouden.

Wachten op privacy instellingen...

 

Het vuur zorgde voor veel rook. Een aantal buurtbewoners moest daarom hun huis tijdelijk verlaten. Zij zijn op een andere plek opgevangen. Mensen die last hadden van de rook kregen het advies ramen en deuren te sluiten. Vanwege bluswerkzaamheden is de doorgaande weg voor al het verkeer nog dicht. Daardoor is het dorp zo goed als onbereikbaar geworden. Het nablussen gaat nog uren duren.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone