Hans Westerhof over komst Mexicaan Érick Gutiérrez: 'Een gouden greep van PSV’

30 augustus 2018 om 17:48
nl
PSV heeft goud in handen met de komst van de Mexicaanse middenvelder Erick Gutiérrez. Dat denkt Hans Westerhof. De oud-trainer van onder meer Pachuca, PSV en Ajax noemt ‘Guti’ een goede middenvelder. “Als er iemand in Mexico een goede steekpass kan geven, dan is het Gutiérrez wel.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

PSV maakte in de nacht van woensdag op donderdag na de ruime overwinning op BATE Borisov (3-0) bekend dat de club erin was geslaagd om de 23-jarige Erick Gutiérrez te contracteren. Hans Westerhof werkte in Mexico samen met 'Guti' en kent de middenvelder als zijn broekzak. "Ik had eerder van hem verwacht dat hij de stap zou maken naar Europa, dan dat Hirving Lozano dat zou doen", zegt de oud-trainer in gesprek met Afslag Zuid. 

Gouden greep
"Het is een gouden greep van PSV", stelt Westerhof, die Gutiérrez omschrijft als een 'sterke middenvelder'. "Hij is de meest getalenteerde speler uit de opleiding van Pachuca. Je kunt hem natuurlijk niet vergelijken met Lozano, maar 'Guti' is een grote, sterke middenvelder met een geweldige tactiek." 

Guardado
In Mexico wordt Gutiérrez vergeleken met oud-PSV'er Andrés Guardado. De middenvelder, nu uitkomend voor Real Betis, is qua postuur niet hetzelfde als 'Guti', maar de speelstijl komt wel overeen, denkt Westerhof. "Net als Guardado is 'Guti' ook heel zuiver in zijn passing. En wanneer het kan, legt hij ook veel risico in zijn passing. Als er iemand in Mexico een goede steekpass kan geven, dan is het Gutiérrez wel.”

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Bij PSV krijgt Gutiérrez gezelschap van landgenoot en boezemvriend Hirving Lozano. De twee kennen elkaar al sinds ze elf jaar oud zijn, toen kwamen beide jonge jongens in de jeugdopleiding van Pachuca terecht. Bij die Mexicaanse club bleek het koppel Gutiérrez-Lozano een gouden tandem te zijn. De middenvelder gaf meermaals een assist op Lozano.

Eerder gaf Daniel Reyes, de Mexicaanse journalist die Lozano volgt bij PSV, al aan dat niet alleen 'Chucky' baat heeft bij de komst van 'Guti'.  “Het zou ook voor Luuk de Jong goed kunnen zijn als Gutiérrez naar PSV komt. De Jong is enorm kopsterk en met het inzicht en de pass van ‘Guti’ zou dat zomaar eens goed kunnen uitpakken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.