'Mensen moeten niet gaan piepen dat het zo zwaar is', zegt supportersvereniging over loting PSV

31 augustus 2018 om 08:32 • Aangepast 20 november 2020 om 19:00
nl
Een loting om je vingers bij af te likken. Zo noemt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, de poule van de Champions League waarin de Eindhovenaren terecht zijn gekomen. “Als je heel erg je best doet om bij de top van Europa te horen en je kwalificeert voor het hoofdtoernooi, dan moet je niet gaan zitten piepen dat het zo zwaar is”, zegt Timmermans tegen alle zwartkijkers.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Laten we eerlijk zijn PSV heeft niet de makkelijkste tegenstanders geloot. ‘De Europese elite’ noemt Timmermans de drie elftallen. Donderdagavond kwamen FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale uit de lotingspot gerold. 

LEES OOK: 'Prachtig, maar sportief loodzwaar', PSV-watcher Joost van Erp over Champions League-loting [VIDEO]

“Als we tegen Barcelona gaan spelen denk ik niet dat we een onrustige nacht gaan hebben van tevoren. We zijn geen favoriet en Barcelona is een van de drie beste elftallen ter wereld en dat zijn wij nog niet”, concludeert de voorzitter met een knipoog.

'Misschien zit er nog een verrassinkje in'
In tegenstelling tot vele anderen blijft Timmermans wel optimistisch. “We hebben wel eens vaker meegemaakt dat we vanuit de underdogpositie toch tot dingen in staat zijn. Natuurlijk zijn we niet de favoriet in de poule maar hoe dan ook gaan we er ongelooflijk veel van genieten en van leren als ploeg. Misschien zit er nog wel een verrassinkje in.”

Bij de supportersvereniging worden nu alle zeilen bijgezet om vervoer te regelen naar de uitwedstrijden. “Het zijn echt prachtige en ook nog eens goed te bereizen steden. Barcelona, Londen en Milaan“, glundert Timmermans. 

'De mooiste tijden'
“Dit zijn echt de mooiste tijden, we zijn druk aan het kijken wat we aan vervoersmogelijkheden aan kunnen gaan bieden”, verheugt hij zich al op de reisjes naar de drie voetbaltempels.

En hij is niet de enige. Supporters melden zich massaal bij de supportersvereniging. “Het leeft enorm. Mensen willen nog snel even lid worden om voorrang te kunnen krijgen op kaarten. Maar iedereen die belt voor kaarten moet nog even geduld hebben.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.