Steven Bergwijn valt verrassend af voor Oranje, Luuk de Jong wel bij keurkorps Ronald Koeman

31 augustus 2018 om 12:12
nl
Bondscoach Ronald Koeman heeft Steven Bergwijn niet opgenomen in zijn selectie voor de komende twee interlands. De PSV-aanvaller behoorde wel tot de voorselectie, maar hoeft zich niet te melden bij Koeman. Hij is wel opgeroepen voor Jong Oranje. Het Nederlands elftal neemt het donderdag op tegen Peru en volgende week zondag tegen Frankrijk. PSV’ers Jeroen Zoet en Luuk de Jong behoren wel tot de 25-koppige selectie, terwijl ook Patrick van Aanholt en Virgil van Dijk een uitnodiging hebben gekregen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Bergwijn steekt de laatste weken in goede vorm, zo maakte hij de openingsgoal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen BATE Borisov. Hij moet zich melden bij Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looij die twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden voor de boeg heeft tegen Engeland en Schotland. 

Terugkeer Luuk de Jong
Luuk de Jong keert terug bij het Nederlands elftal. De vorige keer behoorde de PSV-aanvoerder niet tot de selectie van Ronald Koeman. Jeroen Zoet zit zoals verwacht bij de definitieve selectie. De PSV-goalie zal met Jasper Cillessen moeten strijden om de positie onder de lat. De reservedoelman van FC Barcelona, één van de drie clubs die PSV treft in de groepsfase van de Champions League, kampt nog wel met een lichte ribblessure. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Captain
Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zit vanzelfsprekend ook bij de definitieve groep. De verdediger is uitstekend in vorm. Zo incasseerde hij bij zijn club Liverpool in drie wedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt. Hij wordt door Liverpool-legende Jamie Carragher gezien als de beste Premier League-verdediger. Ook Crystal Palace-verdediger Patrick van Aanholt mag zich volgende week melden in Zeist. 

Nations League
Het Nederlands elftal speelt donderdag in de Johan Cruyff Arena een oefenduel met Peru. Deze wedstrijd staat in het teken van het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder, die voor de laatste keer het Oranje-shirt aantrekt. Op zondag 9 september gaat Nederland op bezoek bij wereldkampioen Frankrijk. Daar opent voor Oranje de Nations League, een nieuw toernooi op de UEFA-kalender waarin Nederland een thuis- en uitwedstrijd speelt tegen Frankrijk en Duitsland.

Via deze competitie kan Oranje een play-off-ticket verdienen voor het EK 2020, mocht het team van Ronald Koeman zich niet op eigen kracht weten te plaatsen voor het Europees kampioenschap. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Jong Oranje
Vier 'Brabanders' in Oranje, acht Brabanders in Jong Oranje. Daar mogen PSV'ers Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Oussama Idrissi, Bart Ramselaar, Bergwijn, Arnaut Danjuma, Sam Lammers en - voor het eerst - Donyell Malen zich bewijzen. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.