Mitchell van der Gaag kan voortborduren op eerste helft: ‘We geven alleen de goals te makkelijk weg’

2 september 2018 om 20:45
nl
NAC verloor zondagmiddag voor de derde keer dit seizoen. Trainer Mitchell van der Gaag was na afloop tevreden over de eerste helft, de tweede helft was daarentegen minder. “Een wedstrijd met twee gezichten”, zo oordeelde de NAC-trainer.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Het resultaat geeft niet de verhoudingen weer, zoals we die hebben laten zien”, zegt Van der Gaag over de met 4-2 verloren wedstrijd op bezoek bij Feyenoord. “Dat is pijnlijk, en het komt ook zeker door de manier hoe we de doelpunten weggeven.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Positief
De oefenmeester was wel te spreken over de eerste helft. Zo vond Van der Gaag dat zijn ploeg goed aan de bal was en ook organisatorisch goed stond. “En als je dan na 60 minuten nog op 1-1 staat, dan moet je uitstralen dat dit het niet meer gaat worden voor Feyenoord. Dan is de indruk die je hebt laten zien, in één keer weg.” 

Rosheuvel was een van de lichtpuntjes bij NAC. De aanvaller kon Van der Gaag ook bekoren. “Zoals hij vandaag speelde, dan ben ik heel blij met hem. Hij heeft aanvallend getoond wat voor kwaliteiten hij heeft, maar ook verdedigend heeft hij veel arbeid geleverd.” Van der Gaag noemt ook het penaltymoment, dat vond hij een echte Rosheuvel-actie, mede door de diepgang van de aanvaller. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Agressiever
Voor Van der Gaag is het nu zaak om voort te borduren op de eerste helft. “Maar we geven de tegengoals te makkelijk weg. Dat heeft met een heel team te maken. We moeten toch wat agressiever zijn. We hoeven niet iedereen een rotschop te geven, maar het mag wel wat mannelijker en doortastender.” 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.