Nog één keer genieten van het Bloemencorso, dinsdag worden de praalwagens gesloopt

3 september 2018 om 17:06
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Deze Vlaamse grijpt de laatste kans om op de foto te gaan. (foto: Raymond Merkx).
1/2 Nog één keer genieten van de corsowagens, voordat ze gesloopt worden
Nog even en dan worden de praalwagens van het Bloemencorso in Zundert alweer met de grond gelijk gemaakt. Liefhebbers krijgen maandag nog één keer de kans om van de creaties te genieten.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De deelnemers van het Bloemencorso gingen al vroeg hun bed uit om zich weer in de kostuums te laten hijsen. En ondanks het grote feest afgelopen nacht, voelen ze daar bij het winnende buurtschap 't Stuk weinig van. "We leven op dit moment op adrenaline. De euforie draagt ons. Dit is gewoon geweldig", vertelt Johan Raats die de winnende wagen mede ontwierp.

Wachten op privacy instellingen...

Alle buurtschappen laten maandag tot in de late avonduren hun kunsten zien. Om de beurt gaan de wagens bewegen en voeren de groepen hun dansjes en acts uit.

Wachten op privacy instellingen...

 Kilometers afgereisd
De 51-jarige Virgie Gumueta uit de Filipijnen is op vakantie in Amsterdam. Maar de helft van de tijd in Nederland spendeert ze in Zundert. De rit van honderd kilometer van de hoofdstad naar het zuiden heeft ze daar graag voor over. "Het is geweldig om dit mee te maken. De bloemen zijn echt prachtig!"

De wagens worden dinsdagochtend afgebroken. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...