Zes flamingo's gespot bij Bergen op Zoom: 'Ze hebben daar rust en genoeg voedsel' - Omroep Brabant

Zes flamingo's gespot bij Bergen op Zoom: 'Ze hebben daar rust en genoeg voedsel'

5 september 2018 om 13:28
Drie van de zes flamingo's. (foto: Erik de Jonge).
Drie van de zes flamingo's. (foto: Erik de Jonge).
Een niet bepaald Brabants gezicht in het Markiezaatsmeer bij Bergen op Zoom. Zes flamingo's zijn te gast in het natuurgebied. "Dit is echt heel gaaf."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Boswachter Erik de Jonge kon zijn geluk niet op, toen hij de roze dieren daar woensdagochtend spotte. "Dit is bijzonder. Het is geen dagelijkse kost voor Brabant."

Het meer is geen slechte keuze van de dieren. "Ze hebben daar rust en genoeg voedsel. De kreken zitten vol vis", vertelt de enthousiaste boswachter. "Ze kunnen daar makkelijk een paar weken blijven."

Koud
In de winter is Brabant natuurlijk te koud voor de tropische dieren, dus zullen ze ruim voor de winter weer wegtrekken naar het zuiden. "Eerst kunnen ze nog lekker aansterken tijdens hun tussenstop, voordat ze weer duizenden kilometers gaan vliegen."

De boswachter denkt dat de dieren deze zomer hebben gebroed in het Duitse plaatsje Zwillbrock, vlak over de grens. "Daar zit gek genoeg een kolonie. Vrijwel altijd komen flamingo's die in Nederland zitten daar vandaan. We hebben ze wel vaker gezien."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...