Ongekende vraag naar Champions League-tickets PSV: ‘Het had wel drie keer uitverkocht kunnen worden'

6 september 2018 om 17:25
nl
PSV maakte donderdagochtend bekend dat er geen enkele passe-partout meer te verkrijgen is voor de drie Champions League-wedstrijden tegen FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Rond 9.00 uur stonden er meer dan 10.000 supporters in de online-wachtrij, te hopen op een kaartje. “Heel de week stond de telefoon roodgloeiend, dit was te verwachten.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De seizoenkaarthouders van PSV konden vorige week al hun plekje bemachtigen voor de drie groepswedstrijden in de Champions League. Donderdag was het de tijd voor leden van de supportersvereniging van PSV, de Phoxy Club en FC PSV. "En we hadden nog maar 800 tickets in de verkoop", zegt Coördinator Kaartverkoop van PSV, Coen Schroots. Voor vrijdag stond nog de verkoop gepland voor de ruim 60.000 clubcard houders, maar die gaat niet meer door. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

“In verband met verplichtingen richting UEFA, media en de bezoekende club kunnen we maximaal 28.000 kaarten verkopen”, reageert Schroots op de vraag waarom er geen 35.000 kaarten zijn verkocht. "De UEFA heeft die kaarten voor de sponsors, maar het kan zijn dat we nog een aantal kaarten terugkrijgen. Die gaan dan alsnog in de losse verkoop."

Drukte
Het was donderdagochtend een drukte van belang in de digitale-wachtrij van de PSV kaartverkoop. "Daar hadden we al rekening mee gehouden", zegt Schroots. "De afgelopen week werden we constant gebeld en gemaild. Mensen wilden zelfs op het laatste moment nog lid worden om kans te maken op een kaartje." Niet alleen PSV-fans kwamen met vragen aan bij de ticket-afdeling van de Eindhovense club. "Ook Messi-fans, ja", zegt Schroots. "Die vroegen zich nog af of er nog een mogelijkheid was om hem in actie te zien in het Philips Stadion."

Capaciteit
Door de enorme aanvragen en de snelle uitverkoop, zou je kunnen concluderen dat het Philips Stadion te klein is. "We hadden het stadion wel drie kunnen uitverkopen", zegt Schroots. Maar PSV zit goed in het Philips Stadion, middenin het centrum. "De enige mogelijkheid om de stadioncapaciteit uit te breiden is door er een extra ring op te bouwen. Maar dat is complex en zeer kostbaar. Het stadion moet dan ook wel meerdere wedstrijden volledig uitverkocht zijn. Het is niet zo dat we dat nu gaan overwegen omdat er zo'n enorme vraag is naar deze fantastische affiches."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Zwarthandel
Net als voor de kampioenswedstrijd tegen Ajax van afgelopen seizoen, circuleren ook nu weer de eerste passe-partouts op verschillende websites voor veel geld. "Dat blijft onze aandacht houden", zegt Schroots daarover. "We blijven dat ook zeggen tegen de kopers: doe het niet, want je overtreedt de voorwaarden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.