Gary Anderson voorspelt omslag in dartswereld: ‘Concurrenten zijn niet bang voor Michael van Gerwen'

6 september 2018 om 18:02
nl
De concurrenten van Michael van Gerwen zijn niet meer bang voor hem. Dat denkt in ieder geval Gary Anderson, de nummer vier van de Order of Merit. “Het zal een beetje een schok voor hem zijn. Het gaat niet allemaal meer vanzelf."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De Schotse darter baseert zijn mening op een aantal verrassende nederlagen van ‘Mighty Mike’, zoals de nederlaag tegen Jeffrey de Zwaan tijdens de World Matchplay. “Michael is nog steeds de beste. Hij is nog steeds de nummer één van de wereld, maar mensen zijn niet meer bang voor hem", zegt Anderson in gesprek met live-darts

Cultuurschok
Van Gerwen laat ook dit jaar zien dat hij de beste darter ter wereld is, gezien zijn zeventien gewonnen titels tot dusver. Ook afgelopen weekend won hij weer overtuigend de German Darts Masters. “Maar het zal een beetje een cultuurschok voor hem zijn, ik denk niet dat hij zijn eigen spel kan blijven spelen.”

Binnenkort komen Michael van Gerwen en Gary Anderson elkaar weer tegen. In de Champions League of Darts zijn de twee topdarters in groep A ingedeeld. Maar eerst gooit Van Gerwen komend weekend in Maastricht, waar de Dutch Darts Championship op het spel staat. Dat kan de achttiende toernooizege worden van 'Mighty Mike'. Gary Anderson komt niet in actie komend weekend. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.