Enorme drukte bij vergadering over uitbreiding Efteling, maar wethouder kan niets beloven

6 september 2018 om 20:03
Omwonenden van de Efteling. (Foto: Birgit Verhoeven)
Omwonenden van de Efteling. (Foto: Birgit Verhoeven)
Dat de uitbreidingsplannen van de Efteling niet door iedereen worden omarmd, blijkt donderdagavond in het gemeentehuis van Loon op Zand. Tientallen mensen zijn op een raadsvergadering afgekomen waarin wordt gepraat over de plannen. Wethouder Gerard Bruijniks liet in een eerste reactie weten dat het moeilijk zal zijn om het bestemmingsplan aan te passen, maar hij wilde de deur niet meteen op slot doen.
Geschreven door

De raadszaal zit zo vol dat niet iedereen kon plaatsnemen. Zelfs nadat er een tussenwand werd weggehaald, zodat er meer mensen bij konden. De mensen die geen plekje konden vinden, kunnen de vergadering op een scherm volgen in een andere ruimte. 

Wachten op privacy instellingen...

 

De Stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel had inwoners massaal opgeroepen om naar de vergadering te komen. De stichting vindt dat het attractiepark in Kaatsheuvel te veel ruimte krijgt om uit te breiden.

LEES OOK: Omwonenden Efteling opgeroepen om te demonstreren tegen uitbreidingsplannen pretpark

Wachten op privacy instellingen...

 

De stichting is onder meer bang dat de verkeersdrukte zal toenemen in het dorp. Bruijniks heeft begrip voor de kritiek en de onrust. Hij toonde zich verheugd over de grote opkomst. "De uitbreiding van De Efteling raakt ook het leefmilieu en er zijn al wat zaken aangepast", liet de wethouder halverwege de avond weten.

 

Wachten op privacy instellingen...

Efteling: geen veranderingen meer
Fons Jurgens, de directeur van de Efteling, is ook aanwezig. "Wij willen een goede buur zijn en vandaar dat we hier vanavond ook zijn. Of ik me voel als in het hol van een leeuw? Nee hoor. Ik heb begrip voor de zorgen en het is ook een heel complex plan om te begrijpen en vind het prima dat er vragen over worden gesteld. Daar wordt het alleen maar beter van", aldus Jurgens. Maar, wat hem betreft worden er geen wijzigingen meer aangebracht. "We hebben er drie en een half jaar goed over nagedacht en op een aantal punten is het plan al aangepast. En het is er ook beter van geworden, maar wat er nu ligt is het plan zoals het moet worden."

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...