Zo zag je onze forten en kastelen nog nooit: dronefoto's bekijken vanuit je luie stoel

7 september 2018 om 12:17
nl
De Brabantse pareltjes van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn vanaf vrijdag op een unieke manier te bewonderen. Alle forten, kastelen, batterijen en vestingsteden van het verdedigingswerk zijn in virtual reality vanuit de lucht te bekijken.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het was een flinke klus. In het voorjaar is begonnen met het nemen van totaal zestig dronefoto's voor de interactieve kaart. Dat duurde ruim een half jaar. Met speciale software zijn alle foto's aan elkaar gemaakt. "Zo kun je de gehele linie vanuit je luie stoel ontdekken en het prachtige linielandschap bewonderen", weet initiatiefnemer Wiebe de Jager van Dronewatch.

Vliegen
Zo kun je ook digitaal over vijf verschillende Brabantse parels 'vliegen'. Zo zie je Fort Altena (Werkendam), Fort Bakkerskil (Nieuwendijk), Fort bij het Steurgat (Biesbosch), Fort bij Giessen en de vestiging Woudrichem.

Er zijn al plannen voor uitbreiding. In de toekomst worden aan de interactieve kaart mogelijk ook uitlegvideo's toegevoegd en foto's van de binnenkant getoond.

Het online project is niet toevallig nu gelanceerd. Het is zaterdag namelijk voor het eerst Europese Fortendag. De Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt van het IJsselmeer tot aan de Biesbosch. Deze is volledig in kaart gebracht met dit project.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!