Video

Worden brandweervloggers Rick en Richard de nieuwe YouTube sensatie?

11 september 2018 om 17:54
nl
'Welkom en leuk dat je kijkt naar weer een nieuwe vlog. Mijn naam is Rick en ik ben Richard en wij zijn de brandweervloggers uit Brabant'. Alsof ze het al jaren gewend zijn, staan Rick van den Belt (26) en Richard Broeders (33) uit Hank hun volgers te woord via hun eigen YouTube kanaal. De twee brandweermannen zijn de allereerste brandweervloggers van Brabant.
Geschreven door

Rick en Richard liepen al een tijdje rond met het idee. En het toeval wilde dat de afdeling Communicatie van Brandweer Midden- en West Brabant exact hetzelfde plan had: vloggen over de brandweer. "Dat kwam natuurlijk perfect uit. Door deze goede timing konden we snel doorpakken en staat onze eerste vlog - althans een aankondiging daarvan - inmiddels op YouTube."

Wachten op privacy instellingen...

Kijkje in de keuken
Rick en Richard zijn er trots op bij de brandweer te werken, Rick als parttimer en Richard als beroeps. "Maar we mogen die trots wel wat meer uitdragen, vinden we. Ook willen we mensen graag een kijkje in de keuken geven en laten zien hoe het er bij ons aan toe gaat en wat we doen buiten het blussen van branden. We beginnen letterlijk met de basis van de brandweer: de kazerne."

 

"En we gaan vlogs maken over het verschil tussen parttimers en beroeps, brandpreventie en de specifieke taken die sommigen van ons hebben. Zo kennen we bij ons korps een apart 'drone team'. Dit bestaat uit specialisten op het gebied van drones. Het team wordt onder meer ingezet bij vermissingen, bosbranden en andere, wat zwaardere calamiteiten. We brengen de brandweer in de meest brede zin van het woord in beeld. Op een serieuze en transparante manier, maar ook met de nodige humor. Bij de politie hebben ze politievlogger Jan-Willem. Zoiets iets willen wij ook maken maar dan op onze eigen manier."

Dit gaat 'm gewoon worden
De twee vrienden denken zeker te weten dat ze de eerste brandweervloggers van Nederland zijn en een primeur te pakken hebben. "Het is een pilot en we moeten gaan kijken hoe het werkt, maar dit gaat 'm gewoon worden. Dat weten we eigenlijk zeker. Alleen al door de 5.000 volgers die we op Instagram hebben. We hebben er zin in!"

Wachten op privacy instellingen...

In tegenstelling tot beroemde collega's zoals Enzo Knol en Monica Geuze, zullen de brandweermannen niet rijk worden van hun vlogs: "Wij zijn natuurlijk niet commercieel en de opbrengst is voor de brandweer, legt Rick uit. Of we dan alvast wel een handtekening mogen? "Natuurlijk, geen probleem!"

Je kunt de eerste brandweervloggers van Nederland volgen op Instagram en op YouTube.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.