Video

Frenna en Lil'Kleine maken remake van Onderweg van Abel [POLL]

12 september 2018 om 15:09
nl
Abel-zanger Joris Rasenberg uit Breda vindt het een groot compliment dat Frenna en Lil' Kleine een remake hebben gemaakt van zijn populaire nummer Onderweg. Met hun nieuwe single Verleden Tijd verbrak het duo deze week het Nederlands Spotify-record voor meeste stream in 24 uur tijd. "Ik vind het wel een toffe versie", zegt Rasenberg woensdag in het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

 

 

Wachten op privacy instellingen...


Het lied Onderweg van Abel stond achttien jaar geleden zes weken lang op nummer 1 in de hitlijsten. De Bredase zanger, tegenwoordig muziekdocent, was er wel aan gewend dat andere mensen iets met zijn liedjes deden. Toch moest hij wel even wennen aan de nieuwste versie. Urban muziek is voor Rasenberg dan ook een redelijk onbekend terrein: "Ik moest me echt in een andere wereld begeven bij het luisteren. En ik moest wennen aan de tekstaanpassingen, omdat ik die tekst al zo vaak heb gezongen. Maar ze hebben het goed gedaan. Het is sowieso een eer als muzikanten je muziek willen gebruiken, dan voelen ze er iets bij." En ook: "Heel anders dan het origineel, een fris geluid."

 

Wachten op privacy instellingen...

Frenne en Lil' Kleine klopten in maart bij Rasenberg aan met de vraag of ze het lied mochten bewerken. Hij was er al een beetje op voorbereid dat de vraag zou komen. Een leerling attendeerde hem eerder al op een Youtube-filmpje over 'Onderweg' door  Frenna. "Mijn leerling zei: volgens mij zijn ze met iets bezig. Maar pas later werd duidelijk dat ze ook echt een single wilden opnemen."

Record Spotify
Joris gaf toestemming om zijn lied te gebruiken voor iets nieuws. Op de dag dat Verleden Tijd uitkwam werd het nummer maar liefst 930.000 keer aangeklikt op Spotify. Daarmee is een record verbroken.

In de poll die Omroep Brabant woensdag op Twitter plaatste, vond meer dan 80 procent van de bijna 250 stemmer het origineel toch fijner. Rasenberg reageert nuchter: "Dat is aardig van ze!"

Bekijk hieronder de versie van Frenna en Lil'Kleine.

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.