Ongelukkenregen teistert verkeer op A67 urenlang

13 september 2018 om 19:41
nl
Het aantal ongelukken met vrachtwagens op de snelweg A67 liep donderdagmiddag de spuigaten uit. Tussen kwart over drie en kwart over zes waren er tien trucks betrokken bij botsingen tussen de Belgische grens en Eindhoven. Voor zover bekend raakte slechts één persoon gewond. Er werd wel veel schade aangericht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor het andere verkeer leidden de aanrijdingen tot files met een maximale lengte van elf kilometer. Rond halfnegen donderdagavond stond er bij Hapert nog een file van vijf kilometer.

Er wordt al lang gesmeekt om maatregelen die de A67 veiliger moeten maken. Inmiddels zijn hiervoor drie opties bedacht. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat neemt later dit jaar hierover een beslissing.

Wachten op privacy instellingen...


Gloednieuwe auto's beschadigd
Daar hadden weggebruikers deze donderdag dus niks aan. Ter hoogte van Veldhoven en Duizel waren er tegen kwart over drie ongelukken met in totaal zes vrachtwagens en drie personenauto’s. Eén van de inzittenden van de auto's is naar een ziekenhuis gebracht. Eén van de vrachtwagens die bij Duizel te maken kreeg met verkeersleed, vervoerde gloednieuwe auto’s. Hiervan raakten er twee beschadigd.

Een eind verderop, ter hoogte van Veldhoven, botsten rond dezelfde tijd twee vrachtwagens op elkaar. De toedracht van de aanrijdingen is onbekend. Tegen kwart over vijf, toen de filedruk leek af te nemen, ontstond er weer een ongeluk met een vrachtwagen en die leidde tot een file van maximaal elf kilometer tussen de grens met België en Eindhoven. De linkerrijstrook moest worden afgesloten. 

Weer een uur later was er andermaal een vrachtwagen betrokken bij een ongeluk, toen ter hoogte van Hapert. Onder meer de brandweer werd gealarmeerd om hulp te verlenen. Het verkeer werd via de af- en oprit omgeleid.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.