Negen vluchtelingen opgepakt langs de weg bij Woensdrecht

WOENSDRECHT - Aan de Reimerswaalweg bij Woensdrecht zijn vrijdagochtend rond halftien negen vluchtelingen aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder is van drie personen de nationaliteit nog niet bekend.

Van de andere vluchtelingen komen er vijf uit Eritrea (5x) en één Ethiopië. In deze groep zitten drie vrouwen. Een politiehelikopter volgde vanuit de lucht de actie om in de gaten houden dat de vluchtelingen niet de snelweg op zouden vluchten. Volgens de woordvoerder gaan de vluchtelingen met de trein naar Ter Apel voor een asielaanvraag.  

 

 

 

De laatste tijd heeft met name Moerdijk te maken met groepen Albanezen die in een vrachtwagen proberen te klimmen om op die manier naar Engeland proberen te komen. Dit jaar waren er al 200 meldingen van zogeheten 'inklimmers'. 

LEES OOK: 'Situatie in Moerdijk dreigt uit de hand te lopen', SP en PvdA stellen Kamervragen

Dat inklimmen is strafbaar, maar hier 'zijn' is dat niet. Albanezen mogen met hun paspoort namelijk drie maanden als toerist in ons land blijven. Als ze niets strafbaars doen, maar gewoon hier rondlopen, kan de politie daar niets tegen doen. 

Regelmatig worden er langs de snelwegen in West-Brabant ook Afrikaanse verstekelingen aangetroffen die met een vrachtwagen naar Nederland zijn gekomen.