Wereldkampioen Jeffrey Herlings in de zevende hemel: 'Perfect, een prachtige dag'

16 september 2018 om 21:32
nl
“Het was chaos. Zó druk, maar toch perfect. Een prachtige dag.” Was getekend: Jeffrey Herlings, de 24-jarige, allereerste Nederlandse wereldkampioen motorcross aller tijden in de koningsklasse MXGP.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Ik denk dat we het niet mooier hadden kunnen dromen toen we vanochtend wakker werden”, aldus de kersverse kampioen uit Oploo. “Twee keer winnen voor eigen publiek en de wereldtitel pakken: gewoon prachtig.”

“Nu ben ik wereldkampioen geworden als de beste. In stijl, voor eigen publiek. Vooral in de tweede manche toen ik viel en van plek tien af moest komen. Ik ben naar de leiding gereden, weggereden en heb laten zien dat ik vandaag de beste was, ondanks alle druk die ik had.” 

Ambitieus als hij is, zette Herlings het vizier meteen op de volgende hoofdprijs. “Om te beginnen, zou ik graag het record willen breken van de meeste GP-overwinningen aller tijden. Dat staat op 101  (Stefan Everts, red.) en ik sta op 83. Qua wereldtitels wordt het moeilijk. Ik ben net 24 geworden en zou nog heel wat jaartjes meekunnen, maar ik heb twee titels verloren door een blessure toen ik heel ver aan de leiding stond. Ik heb nu vier titels en zie wel hoe ver ik kom.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.