Wie vindt de buit? Boeven vangen in Helvoirt voor nieuw tv-programma

17 september 2018 om 12:21
nl
Helvoirt is in rep en roer zondagmiddag. Aan de Stationsweg werd een busje overvallen en daarbij werd een behoorlijk bedrag buitgemaakt. ‘De politie’ startte direct een uitgebreid onderzoek. Hoeveel geld er is buitgemaakt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de daders nog niet zijn gepakt en dat de zoektocht naar hen en de buit in volle gang is. Navraag leert dat de ‘overval’ alles te maken heeft met het nieuwe tv-programma De Buit.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

AVROTROS deed eerder nogal mysterieus over De Buit. De opnames van het programma zijn zondag begonnen, zo laat een woordvoerder van de omroep maandagochtend weten.

Enkele inwoners van Helvoirt hebben de roof gepleegd. En naar deze daders wordt nu gezocht door een volgens AVROTROS ‘professioneel team’.  "We maken geen gebruik van acteurs", zo benadrukt ze. De ‘rechercheurs’ zijn volgens haar geen inwoners van Helvoirt, maar echte 'opsporingsprofessionals'.

Begin 2019 op tv
Aan de overvallers de taak om de komende twee weken uit handen van het rechercheteam te blijven en de buit verborgen te houden. Of dit lukt, weten we begin 2019. Dan wordt het programma, volgens de makers een 'nieuw sociaal experiment', op televisie uitgezonden.  

Donderdagavond houdt het rechercheteam een informatieavond in Helvoirt. Het team roept namelijk de hulp in van het publiek bij het opsporen van de overvallers en het vinden van de buit. Eerder werd het nieuwe programma door AVROTROS ‘Verborgen Schat’ genoemd. Dat was de werktitel. Inmiddels is voor De Buit gekozen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.