Video

Zaak aangereden vrouw (28) in Oss gaat pas door als verdachte aanwezig kan zijn in rechtbank

18 september 2018 om 12:35
nl
"Het is niet normaal dat je zoiets doet. Je moet het merken. Waarom rijd je dan door?" Vader Antoine van den Bergh kon het destijds niet begrijpen. Op nieuwjaarsnacht werd zijn dochter aangereden, vlak voor zijn café in Oss. Ze werd meters meegesleept en de chauffeur reed door. Dinsdagmiddag zou de zaak voor de rechter komen, maar die stelde het uit. "Het is belangrijk dat de verdachte zelf op de zitting aanwezig is."
Profielfoto van Jacqueline Hermans
Geschreven door
Jacqueline Hermans

De officier van justitie was verrast dat de verdachte niet aanwezig was bij de zitting. Omdat het om een ‘buitengewoon zwaar ongeluk’ gaat, wil hij dat verdachte daar in het openbaar verantwoording over aflegt. De man wordt, naast poging tot doodslag, ook verdacht van bezit van kinderporno en had van te voren aangegeven daarover in rechtbank wat te zeggen.

Het slachtoffer wil volgens de officier heel graag dat verdachte er ook bij is. Haar advocaat zal haar kant van het verhaal op de zitting voorlezen en wil dat verdachte dat hoort.  Het OM wil dus dat zaak wordt aangehouden en rechtbank verdachte verplicht te komen. 

 

 

De advocaat van de verdachte denkt dat zijn cliënt hoe dan ook zal zwijgen. "Een rechtszaak dient daarnaast om de rechter een goed besluit te laten nemen, niet om een verdachte publiekelijk aan de schandpaal te nagelen." De rechter besloot uiteindelijk om de zaak pas door te laten gaan, als de verdachte aanwezig is in de rechtbank. 

Lang herstel
"Het gaat nog niet goed met haar, ze revalideert nog steeds", zegt de vader van het slachtoffer, Antoine van den Bergh. De dramatische aanrijding op de Berghemseweg mag dan ruim acht maanden geleden zijn, voor de familie Van den Bergh zijn de gevolgen nog elke dag zichtbaar. De advocaat van de dochter zal in de rechtszaak namens haar vertellen over de gevolgen van het ongeluk. "Ik wil ook graag zijn kant van het verhaal horen."

Wachten op privacy instellingen...

Tipgeld
Antoine loofde 2000 euro uit voor de gouden tip. Dat geld is hij kwijt. "Maar zo vonden we wel de dader. Anders hadden we misschien nooit geweten wie dit gedaan heeft en de schade op niemand kunnen verhalen."

Ruim een week na de aanrijding werd er een 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. De bestelbus waarmee hij het ongeluk veroorzaakte, was gevonden op een camping in het Gelderse Stroe.

Poging tot doodslag
Uit onderzoek bleek dat na de aanrijding bij het café, iets verderop in Oss een voetganger ternauwernood kon wegspringen voor de bus. De chauffeur wordt dan ook verdacht van twee keer poging tot doodslag en van het doorrijden na een ongeval. Bovendien zou hij geen geldig rijbewijs hebben gehad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.