Kleuter valt meters naar beneden in ondergrondse vuilcontainer, brandweer bevrijdt kind - Omroep Brabant
Video

Kleuter valt meters naar beneden in ondergrondse vuilcontainer, brandweer bevrijdt kind

19 september 2018 om 10:33
nl
Het waren angstige momenten voor een 4-jarig jongetje in Zevenbergen. Tijdens het spelen kwam de kleuter vast te zitten in een ondergrondse vuilcontainer. De brandweer moest dinsdagmiddag uitrukken om het kind uit zijn benarde positie te bevrijden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het jongetje was rond vijf uur met een vriendje buiten aan het spelen aan de Amazoniet. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging de onfortuinlijke kleuter nietsvermoedend in een geopende bak van de container zitten. Het vriendje deed de klep spelenderwijs dicht. Daarop viel het slachtoffertje enkele meters naar beneden en belandde vervolgens op een berg volle vuilniszakken.

Sleutel
Een omstander waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer, een ambulance en een kraanwagen rukten met spoed uit. Eenmaal bij de container aangekomen, konden de brandweerlieden al snel met een sleutel het zijluik van de ondergrondse bak openmaken. De kraan hoefde er niet aan te pas te komen. 

Met behulp van een ladder werd het kind naar boven gehaald. Het slachtoffertje bleef ongedeerd maar was wel enorm geschrokken. De moeder kon haar kind snel weer in haar armen sluiten.

Klep kapot
Volgens de gemeente Moerdijk was het afvalluik van de container geforceerd waardoor die open bleef staan. "Medewerkers van de gemeente hebben de container meteen gerepareerd. Ook alle andere ondergrondse containers in de wijk zijn geïnspecteerd. Die bleken in orde", laat een woordvoerster weten. 

In Zevenbergen hebben mensen een pas om afval in de container te deponeren. Er hoeft niet per keer betaald te worden. De gemeente onderzoekt of de klep kapot is gegaan door vandalisme of dat er iets anders mee is gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.